Onze werking

Okracomputerclub richt zich tot senioren, leden en niet-leden van Okra. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom.

De werking behelst vier pijlers:

  • Digitale assistentie: bijstand met raad en daad !

Eenmaal per maand kunt u bij ons terecht voor specifieke problemen met uw digitale apparatuur – computer, tablet, smartphone – zowel met het apparaat zelf (hardware) als met de toepassingen (software). Mits aanvraag vooraf kunt u ook foto’s of  dia’s inscannen en grammofoonplaten en cassettes digitaliseren.

Hebt u een specifiek probleem dan kan u dat op voorhand melden per e-mail. Wij proberen u met voorrang te helpen tijdens de volgende bijeenkomst.

Wil u graag een demo of een les over een bepaald onderwerp dan kan u dat ook per e-mail laten weten.

tomcartoon_computer-herinstalatie

  • Themanamiddagen

Eén van de begeleiders geeft een demonstratie of een theoretische inleiding op een specifiek onderwerp waarna de deelnemers zelf aan de slag kunnen gaan of vrij kunnen surfen en werken op de computer. De begeleidende notities kunnen bekomen worden ter plaatse aan 0,50 euro of 1 euro vanaf 10 pagina’s (inkt en papier zijn ook voor ons duur).
Na een uiteenzetting voorzien wij meestal een begeleide “oefensessie” de week daarna.

DSC02917

  • Internetpunt

In het lokaal beschikken wij over draadloos internet. Iedereen die dat wil kan surfen op het net. Met eigen toestel of met een van onze computers. Vanzelfsprekend staan de begeleiders u, indien gewenst, met raad en daad bij.

wifi

  • Persoonlijke begeleiding

Heeft u een vraag rond computers en hun werking?  Heeft u advies nodig bij de aanschaf van een pc of enige randapparatuur? Is er iets niet duidelijk voor u? Last met een bepaald programma? Is uw computer een beetje ziek? Spreek één van de begeleiders aan! Zij helpen u met de glimlach verder…

DSC02825