Tip: Nieuwe manier van phishing

Het gebeurt soms dat je een verkeerde URL intypt en dat je op een malicieuze webpagina komt. Ik ben het tegengekomen toen ik libreofice.org intikte i.p.v. libreoffice.org (Niet doen dus!) Deze webpagina suggereert een melding te zijn van Windows Defender en maant je aan in verbinding te komen met een zogenaamde helpdesk. Deze webpagina wordt in volledig scherm weergegeven zodat je alleen nog kan klikken op de misleidende link. Ook de taakbalk is bij een enkel scherm niet meer zichtbaar zodat je met gewoon klikken de pagina niet kunt sluiten. Natuurlijk werken de sneltoetsen wel nog en als je met twee schermen werkt zie wel nog een taakbalk op het tweede scherm. Hier vind je meer informatie over deze vorm van phishing: https://malwaretips.com/blogs/remove-ads-fiancetrack2-dll-virus/