Tip: Facebook

Aanvulling bij de uiteenzetting over sociale media van 8/5/2023: is een Facebookpagina betalend?

Het is gratis om een Facebook-pagina te maken. Facebook biedt deze service aan bedrijven, organisaties en individuen kosteloos aan.

Je kunt een pagina maken door naar de Facebook-startpagina te gaan en te klikken op “Een pagina maken” onderaan de inlogpagina. Vanaf daar kun je de categorie kiezen die het beste past bij jouw pagina, zoals een bedrijf, organisatie, gemeenschap, openbare figuur, etc. Vervolgens kun je de pagina personaliseren met profielfoto’s, omslagfoto’s en informatie over jouw bedrijf of organisatie.

Hoewel het aanmaken van een Facebook-pagina gratis is, zijn er mogelijk kosten verbonden aan het promoten van jouw pagina of het gebruik van bepaalde functies, zoals Facebook-advertenties of het verkrijgen van meer zichtbaarheid op het platform. Deze kosten zijn afhankelijk van de specifieke advertentie-opties en kunnen variëren afhankelijk van het bereik en de doelgroep van jouw advertenties.