11/05/2020 Inhoud van vensters vergelijken

Soms wil je de inhoud van een map vergelijken met de inhoud van een map op een USB stick of op een SD schijfje van je fototoestel. Of je wil bv. twee mappen met afbeeldingen vergelijken die reeds op de PC staan. Twee vensters naast elkaar dus:  niet vanzelfsprekend om ze netjes naast elkaar te krijgen in één scherm , maar daar bestaat natuurlijk een trucje voor. We gebruiken hiervoor de Windows-logotoets (links tussen Ctrl en Alt) en de pijltjestoetsen (rechts onder).
Open de verkenner en druk op de Windows-logotoets + het pijltje naar links: het venster verplaatst zich naar links. Steek de USB stick of de SD kaart in de PC of open een tweede verkennervenster met de Windows-logotoets +E, en als het venster geopend is druk je op de Windows-logotoets + het pijltje naar rechts.
Elk venster beslaat nu keurig de helft van uw scherm. In beide schermen ga je naar de inhoud die je wil vergelijken. Het is een goede gewoonte om de inhoud van de PC in het linker venster te tonen om verwarring te vermijden!

Veel succes.