18/05/2020Verkeersregels

Deze tip belangt zowel bestuurders van de auto als voetgangers en fietsers aan!

Bericht van het verkeersinstituut VIAS (Belgisch kenniscentrum dat de verkeersveiligheid, de mobiliteit en de maatschappelijke veiligheid wil verbeteren):
1 op 3 Vlamingen kent de nieuwe verkeersregels niet, ken jij ze wel?Weet jij bv. dat je buiten de bebouwde kom minstens anderhalve meter afstand moet houden wanneer je een tweewieler inhaalt? En weet je dat je bij het inhalen minstens een meter afstand moet houden van een wagen die op het trottoir geparkeerd staat EN dat je dat stapvoets moeten doen als er op dat moment een voetganger in de buurt is?

“Hoewel iedereen verondersteld wordt de regels te kennen, is het niet makkelijk om altijd op de hoogte te zijn van al die wijzigingen. En wie de regels niet kent, kan ze dus ook moeilijk in de praktijk toepassen”, zegt Stef Willems van verkeersinstituut Vias. “Daarom organiseerden we vorige week (begin mei 2020) nog een online verkeersles voor senioren om de nieuwe verkeersregels helder uit te leggen. Dat initiatief gaan we zeker nog herhalen.”

Wie alle wijzigingen en de hele wegcode nog eens wil doornemen, kan dat via de website www.wegcode.be: “Daar een half uurtje per week rondsnuisteren zorgt ervoor dat je weer volledig mee bent met alles wat je moet weten”, aldus Willems.