27/04/2020 Spam mail

Spam mail! Ze komen weer lustig toe.
Je bestelt ook eens iets online (printerinkt bijvoorbeeld) want de winkels zijn dicht en je moet trouwens in je kot blijven.
Je krijgt een bericht “uw pakket is onderweg, verzendkosten niet betaald, bezorging na betaling” of “proficiat, je hebt gewonnen bij de Lidlcompetitie”. Of je bestelde zelf niets en je denkt dat iemand u wil verrassen met een cadeautje: weinig waarschijnlijk als je toch nog iets moet betalen.
Actie: niet betalen en direct naar de prullenbak! Dit is phishing van het zuiverste soort: ze krijgen uw geld EN uw gegevens! Kijk vooral naar het adres van de afzender: bijvoorbeeld Sara@lyxmpcnfszoyuzeisy.us of 981GA02V0.981GA02V0@981ga02v0.us . Klopt niet hé!
Jammer genoeg helpen we eigenlijk mee aan het verspreiden van spam: stuur die “leuke” powerpointjes liever niet door naar AL uw vrienden, tenzij je zelf iets gemaakt hebt! En al die oh zo belangrijke weetjes. Van Nostradamus bijvoorbeeld die de voorspelling van de crisis al deed in 1551! Trump zou hier terecht kunnen zeggen “fake news”!
Maar wij verspreiden lustig mee en delen zo al onze contactadressen met onbekenden die in een steeds grotere vijver kunnen gaan “vissen”. Door het verkopen van al die bekomen adressen verdienen ze heel veel geld . . . maar wij besmetten onze computer/tablet/smartphone!